Yhteistyötä kokeneen dramaturgin kanssa jo tarinan kehittelyvaiheessa

7-valmennus:

Vuoden aikana 7 tapaamista elokuvakäsikirjoitustyön eri vaiheissa. Suositus varsinkin ideavaiheesta liikkeelle lähtöön jotta kerronnan dramaturginen rakenne vakiintuu. Mahdollisuus vuoden aikana saada aikaan käsikirjoituksen ensimmäinen versio.

Toiminta alkaa syksyllä 2023. Jos olet tosissasi ponnistamassa käsikirjoittamisen ammattilaiseksi sillä on kustannuksia. Kun et enää pääse eteenpäin ilmaisen tiedon (jota on netissä runsaasti) tai muiden koulutusten kanssa sijoita itseesi ja tulevaisuuteesi tällä henkilökohtaisella valmennuksella (lähi/online).

Alustava hintataso n. 860€/ vuosi (sis alv24%). (tarkistetaan syksyllä 2023)

– 1. tapaaminen: tarinasi ytimen tutkiminen, millaisella genrellä ja rakenteella kannattaa edetä

– 2. tapaaminen: rakenteen tarkastelu, henkilögalleria ja henkilöiden toimintadynamiikka. Onko tarinan ydin kirkastunut? Asiaa formaattiin kirjoittamisesta (jos ei aiempaa kokemusta)

– 3. tapaaminen: proosamuotoinen treatment (rakenne tarinan käänteineen/ TK1 ja TK2), jatkon hahmottelu

– 4. tapaaminen: setup ja formaattiin kirjoittaminen. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta formaattiin kirjoittamisesta. Jos formaatti on tuttu etenemme vauhdikkaammin.

– 5. tapaaminen: 1. näytös formaatissa, rakenne, genren jännite-elementit

– 6. tapaaminen: käsikirjoituksen 1. versio valmis. Tästä alkaa seuraava vaihe, uudelleenkirjoittaminen ja viilaus.

-7. jatkosuunnitelma; jos tavoitteeseen eli ensimmäiseen versioon on päästy, seuraa uudelleenkirjoittamista. Ehkä rakenteen ja juonten muokausta. Onko tarina nyt parhaassa mahdollisessa muodossa? Kertooko teksti käsikirjoituksessa sen mitä pitääkin vai onko siinä harhauttavaa tulkinnanvaraisuutta? Jos ensimäinen versio ei vielä ole valmis jatkosuunnitelma tähtää sen valmistamiseen.

Kysy rohkeasti lisää eeva.tikka@elisanet.fi

Updated 2023-05-26