BOOKS / kirjoja


Fantasiakirja Unelma Bajadisosta / Eeva R. Tikka

Fantasiakirja Unelma Bajadisosta.


PÄHKINÄNSÄRKIJÄ 2 – Klaaran ja Nikolaksen tarina

Rakastetun klassikkobaletin tarina jatkuu! (2017)

Vuosia on vierähtänyt kuin huomaamatta ja kreivi Drossel-meyerin kummitytöstä Klaarasta on kasvanut kaunis, nuori neito. Kreivin perinteisissä joulujuhlissa Klaara tapaa Drosselmeyerin veljenpojan Nikolaksen, jonka hän on nähnyt viimeksi lapsena. Komea nuorimies on aivan kuin se prinssi, josta Klaara on pikkutytöstä asti unelmoinut. Kreivi Drosselmeyerilla, jolla uskotaan olevan taianomaisia voimia, onkin omat suunnitelmansa nuorten onnen edistämiseksi.

Kun lumimyrsky sulkee vuoriston tiet ja solat, kreivi pyytää vieraita yöpymään salaperäisessä kartanossaan. Yöllä Drosselmeyerin lempeä taikuus vie rakastuneen Klaaran hurjaan seikkailuun.

Ehtiikö Nikolas pelastaa Klaaran, kun Lepakkokuningatar herättää Drosselmeyerin uusimman pähkinänsärkijänuken eloon? Klaaran avuksi rientää myös Lumiprinsessa, joka on kaunis kuin talvinen tähtitaivas. Yhdessä he käyvät taisteluun Lepakkokuningatarta ja Pähkinänsärkijää vastaan.

Libreton tarinan ovat luoneet Eeva R. Tikka ja Arja Tervo, jotka ovat molemmat tehneet pitkän uran Suomen Kansallisbaletin tanssijoina. Pähkinänsärkijän jatko-osan tarina pohjautuu E.T.A. Hoffmannin alkuperäisteokseen. Juoni on suunniteltu Pjotr Tšaikovskin balettimusiikkiin perinteisine joulujuhlineen, yöllisine taisteluineen ja lumivalsseineen. Klaaran ja Nikolaksen tarina huipentuu juhliin lumipuutarhassa, jossa tanssitaan kukkaisvalssi ystävyyden ja rakkauden kunniaksi.


WHAT A HEAVENLY WEDDING DAY! (2021) A romantic comedy!

ISBN 9789526877457 (EPUB)

WHAT A HEAVENLY WEDDING DAY! A romantic comedy that takes place in Finland during late summer days. The day before the wedding, a young humanoid shipwrecks behind the bride’s house, confusing the life of a small village, Honeyville.

In the small town of Honeyville, Finland: A young humanoid shipwrecks in the fallow fields behind a bride’s house the night before her wedding day. The executive of the UFO Awareness Association knocks on the bride’s door while her fiancé is on an urgent business trip. There is also a third player in the field. Who will she eventually marry?

In Washington DC / Moscow / Peking: The Super Nations, they all want to catch the phenomenal extraterrestrial boson concentration technology that has crashed on Earth, in Finland. Slicing a humanoid could be an extra benefit – all for the Nation’s best, of course.

In outer space: The rescue mission is underway. ”0009-56-876-1-122” (Translation: How stupid can he be?)

Eeva R. Tikka is a long-term screenwriter, script consultant, and CGI-artist. She has written TV series, films, and ballet librettos, and edited and published books. She lives in Helsinki, Finland.

Markku Graae: ALLEGORIA-INTELLIGENSSI – symbolien ja vertauskuvien opissa (2018), kirjan ovat toimittaneet Maaret Wager ja Eeva R. Tikka.

(Painos loppuunmyyty / Updated 2022-05-13) 

Symbolien ja vertauskuvien opissa - elämänfilosofiaa miesten ja naisten LE DROIT HUMAIN vapaamuurariuden perustalta
ISBN 978-952-68774-2-6 (nid.)

”Siitä mistä ei voi puhua, on aina puhuttu vertauksin.”

Filosofian lisensiaatti (FL) Markku  Graae, 60 vuotta LE DROIT HUMAIN vapaamuurarina kolmannessa polvessa, kirjoittaa  vapaamuurariuden muutosvoimasta ihmisessä. Graae on Kansainvälinen Vapaamuurarijärjestö Miehille ja Naisille LE DROIT HUMAIN Suomen Liitto ry:n jäsen vuodesta 1959.