DRAMATURGIAA KÄSIKIRJOITTAJILLE

Hei! Seuraavat kurssit alkavat 2022 keväällä. Laita hyvissä ajoin tieto kiinnostuksestasi dramaturgi Eeva R. Tikalle tai kysy meilitse lisää kurssista ja alkamisajoista

gateofstories@elisanet.fiNetflix kyllästyttää? Kirjoita itse parempi elokuva!

Haluatko tietää MITEN elokuvan käsikirjoitus kirjoitetaan ja mikä tärkeintä, haluatko tietää MIKSI se tehdään juuri tietyllä tavalla?

Dramaturgiaa käsikirjoittajille verkkokurssi antaa vastauksia joiden jälkeen ymmärrät kirjoittajana MITÄ olet tekemässä, MITEN sen teet ja MIKSI teet sen juuri siten.

Ei ennakkotehtäviä, joiden arviontiperusteista ei ota kukaan selvää! Ei pääsykokeita! Pääset suoraan asiaan eli oman tarinasi kirjoittamiseen!

Verkkokurssijaksot (3kk) aukeavat salasanoilla jakson 1. päivänä niihin ilmoittautuneille. Ensimmäinen aukesi 1. heinäkuuta 2021. Vihdoinkin!

Dramaturgiaa käsikirjoittajille verkkokurssijakso (3kk) sisältää 4 osiota, joissa on kussakin 4 moduulia. Moduuleissa on video-ohjausta, teoriatiivistelmä (pdf) sekä käsikirjoituksen lukukokemusta avaava fiktiivinen ”Tyly dramaturgi” kommentointi, jonka tarkoitus on saada kirjoittaja ymmärtämään, miltä käsikirjoituksen lukijasta saattaa tuntua, kun käsikirjoituksen teksti ei anna riittävää informaatiota tarinasta tai antaa väärää infoa lukijalle. Tarkoitus ei ole viihdyttää virheillä vaan opastaa kirjoittajaa antamaan oikeanlaista informaatiota!

Jokaiseen jaksoon (3kk) kuuluu kyselytunti zoomissa, jolloin dramaturgi vastaa livenä kurssilaisten kysymyksiin. Kysymyksiä kerätään myöhemmin ilmoitetulla tavalla myös ennakkoon. Kyselytunnilla puhutaan käsikirjoitusten kehittelystä tuotannossa ja mm. mitä erityisiä ominaisuuksia kehittelyprosessi vaatii kirjoittajalta. (riippuen osallistujamääristä voidaan järjestää useampiakin kyselytunteja)

Facebookissa on suljettu ryhmä ”Dramaturgiaa käsikirjoittajille” johon vastaisuudessa pääsevät vain kurssille osallistuneet. Siellä voitte vaihtaa ajatuksia käsikirjoittamisesta myös kun oma kurssijaksonne päättyy. Voitte lähettää tekstejänne luettavaksi toisillenne, jos löydätte ryhmästä samanhenkisiä kirjoittajia. Voitte pohtia teoreettisia kysymyksiä tai muuta elokuviin ja sarjoihin liittyvää. Varoituksen sana: asiattomasta kirjoittelusta poistan ryhmästä. Kriittinen saa olla mutta ei asiaton.

Maksa kurssi Gate of Stories Oy tilille NÄIDEN OHJEIDEN MUKAAN niin saat tarvittavat salasanat sivuille ja videomateraaliin.

Ihmiset katsovat elokuvia ja sarjoja varmasti nyt enemmän kuin koskaan. Niin ehkä sinäkin.

Mutta tuntuuko sinustakin, että mitään uutta ei ole katsottavissa. Kaikki elokuvat tuntuvat kuin klooneilta, vaikka niissä onkin hyviä näyttelijöitä ja niitä voi ajankulukseen katsoa. Toimintaelokuvissakin tapahtuu paljon ja vauhdilla mutta silti jotain puuttuu. On fantasiaa. Paljon väkivaltaa ja raakuutta. Dekkareissa ruumiita löytyy ojista ja kapeilta kujilta ja rikokset ratkeavat. Mutta silti tuntuu että kaikki on jo nähty.

Puuttuuko sieltä jotain? Sinun tarinasi? Oletko koskaan rohjennut ajatella, että ihmiset haluaisivat nähdä elokuvassa sinun tarinasi? Se on mahdollista, kun osaat käsikirjoittajana kertoa sen oikein!

Jotta tarinastasi voi tulla elokuva sinun täytyy ensin saada tuottaja tai ohjaaja kiinnostumaan siitä niin paljon, että he ovat valmiita tekemään yhteistyötä sinun, käsikirjoittajan kanssa.

Tie hedelmälliseen yhteistyöhön on ammattitasoinen ELOKUVAKÄSIKIRJOITUS.

Maksa kurssi Gate of Stories Oy tilille NÄIDEN OHJEIDEN MUKAAN niin saat tarvittavat salasanat sivuille ja videomateraaliin.

Käsikirjoittamisen taitojen hallintaan ei tarvita 3-4 vuotista jonkun taideinstituution opinto-ohjelmaa mutta siihen tarvitaan ahkeraa opiskelua.

Erityisesti tarvitset ymmärrystä siitä, miten tuottaja tai ohjaaja tai heidän apunaan toimiva dramaturgi lukee käsikirjoitusformaattia ja mitä informaatiota käsikirjoituksen tulee tarjota lukijalle niin, että kerrontaa on helppo seurata ja että kerronta herättää lukijassa oikean laatuisia mielikuvia ja tunteita.

Voit oppia käsikirjoittamisen taidon itseopiskeluna ja kirjoittamalla! Minä tein niin. Itseopiskelulla. Kävin lyhytkursseja. Kirjoitin. Luin paljon kaunokirjallisuutta. Myös teoriaa. Opiskelin yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa.

Kovan työn tuloksena olen nyt taitava käsikirjoittaja ja dramaturgi, jonka apua kysytään dramaturgisissa ongelmissa ja käsikirjoitusten muokkaamisessa.

Minun mielipiteeni konsultoitavista käsikirjoituksista vaikuttaa myös siihen, miten projektia edistetään vai pistetäänkö projekti hyllylle. Siksi sinunkin kannattaa uskoa, kun sanon verkkokurssilla, että käsikirjoituksen teksti kannattaa kirjoittaa tietyllä tavalla. Se minkä tarinan olet kertomassa, on tietysti sinun käsissäsi mutta minä haluan ja osaan auttaa.

Tiesitkö muuten, että yliopistokirjastoista voi kuka tahansa lainata kirjoja? Et tarvitse opinto-oikeutta yliopistoon, korkeakouluun tai tutkinto-ohjelmaa oppiaksesi käsikirjoittamista, mutta tarvitset tietoa. Ja kirjastokortin.  

Dramaturgiaa käsikirjoittajille verkkokurssi auttaa sinua ymmärtämään sitä, mitä lukija odottaa käsikirjoituksen tekstiltä, jolla kerrot tarinasi elokuvallisessa muodossa, tietyllä jänniterakenteella, käsikirjoitusformaatissa.

Osio 2 moduuli 2b

Maksa kurssi Gate of Stories Oy tilille NÄIDEN OHJEIDEN MUKAAN niin saat tarvittavat salasanat sivuille ja videomateraaliin.

Elokuvakäsikirjoitusta ei kirjoiteta 3 kuukaudessa mutta Dramaturgiaa käsikirjoittajille verkkokurssi auttaa sinua ymmärtämään, MIKSI tarinainformaatio kirjoitetaan käsikirjoitukseen juuri tietyllä tavalla.

Kun olet kirjoittanut ensimmäisen käsikirjoituksesi, olet VOITTAJA! Olet voittaja myös jokaisen uuden version jälkeen. Vaikka käsikirjoitukselle tapahtuisi mitä tahansa, näitä voittoja et koskaan menetä. Olet tehnyt jotain loppuun ja olet sen kautta oppinut taitoja mutta olet myös oppinut jotain itsestäsi.

Sinä opit, sinusta voi tulla osaaja, sinusta voi tulla lopulta jopa mestari. Menestyjä!

 Nyt tarkkana, koska paljastan avaimen menestykseen.

Kun käsikirjoitus noudattaa ”orjallisesti” tunnettuja dramaturgisia jänniterakenteita ja samalla viihdyttää lukijaa TEKSTIN helppolukuisuudella, se kertoo käsikirjoittajan taidoista ja osaamisesta. Tuottajat haluavat tehdä yhteistyötä taitavien kirjoittajien kanssa.

Käsikirjoitusformaatin TEKSTI kertoo tarinan lisäksi myös käsikirjoittajasta.

Tututstu minuun kouluttajana ja dramaturgina alla olevalla videolla. Kerron videolla ajatusmaailmastani ja motiiveistani, joiden vuoksi halusin rakentaa verkkokurssin. Kerron myös hiukan taustaani ja kiinnostuksistani. Rakastan tarinoita niiden vertauskuvallisuuden vuoksi.

Tarvitset tietoa siitä, MITÄ INFORMAATIOTA TARINASTA tulee käsikirjoituksen tekstissä milloinkin paljastaa. Minä kerron Dramaturgiaa käsikirjoittajille verkkokurssilla myös, miksi sen tulee olla niin.

ELOKUVAN DRAMATURGINEN PERUSTA – JÄNNITERAKENNE! (VIDEO)

Maksa kurssi Gate of Stories Oy tilille NÄIDEN OHJEIDEN MUKAAN niin saat tarvittavat salasanat sivuille ja videomateraaliin.

Käsikirjoittamisen opiskelu on hurja seikkailu. Sen jälkeen et enää katso elokuviakaan samalla tavoin. Vaikka et ryhtyisikään ammattikäsikirjoittajaksi, verkkokurssin jälkeen jokainen elokuva, jonka katsot syventää ymmärrystäsi elokuvista, koska TIEDÄT, mitä katsot.

Opiskelu on ihanaa. Uuden oppiminen on ihanaa. Tervetuloa Dramaturgiaa käsikirjoittajille verkkokurssille kesä-heinäkuun vaihteessa 2021.

Eeva R. Tikka, dramaturgi -kouluttaja

VERKKOKURSSIN ETUSIVULLE TÄSTÄ

Maksa kurssi Gate of Stories Oy tilille NÄIDEN OHJEIDEN MUKAAN niin saat tarvittavat salasanat sivuille ja videomateraaliin.

Updated 2021-08-25